13 Ekim 2012 Cumartesi

Sağlıklı Zayıflama Yolları


Sağlıklı Zayıflama

     Kilo vermek için sürekli diyet yapmaya ve aç kalmaya gerek yoktur. Çünkü amacımız sağlıklı zayıflamaktır ve bizi bu yola götürecek altın öneriler bulunmaktadır. Yapılan diyetler sonucunda istediğiniz kiloya ulaşmış olsanız bile, vermiş olduğunuz kiloları fazlasıyla alırsınız. Bununla birlikte metabolizmanız bozularak artık kilo verme sürecinizi oldukça yavaşlatabilirsiniz. Uygulayacağınız birkaç önemli kurallar sayesinde sağlıklı bir şekilde ideal kilonuza ulaşabileceksiniz. Öncelikle gün içinde bol su içmeyi ihmal etmeyin. Su sağlığınız için oldukça faydalıdır ve kilo vermenizi kolaylaştırır.

Sağlıklı Zayıflama Yolları

   Her yemeğin yanında mutlaka salata tüketin. Özellikle elma sirkeli ve yeşil yapraklı sebzelerle hazırlanmış bir salata ile hayatınıza enerji katmış olacaksınız. Böylelikle yemek porsiyonlarınızı az tutacak ve kalorisi düşük gıdalarla beslenmeye alışkanlık haline getireceksiniz. Sofradan kesinlikle çok fazla tok kalmayın. Midenizi tamamen doyurmadan ve nefes alamayacak kadar çok yemeden sofradan kalkın. Yemeğe başlamadan hemen önce bir bardak dolusu su için. Ekmek yememeye özen gösterin ve beyaz ekmeği mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın. Daha çok küçük dilimlenmiş kepek ekmeğini tercih edin.
Sağlıklı Zayıflamak için öneriler

  Ara öğünlerinizi atlamayın. Mutlaka elma ve meyve çeşitlerinden tüketin. En önemlisi besinlerinizi çok fazla çiğneyin. Bu alışkanlığın faydalarınızı zamanla mutlaka göreceksiniz. Hem besinleri kolay hazmedecek, hem de midenizi yormamış olacaksınız. Sağlıklı yaşamın ve kilo vermenin başında hazır yemekleri unutmak geliyor. Hazır yemekler çok fazla kalori ve doymuş yağ içerdikleri için daha çabuk kilo almanızı sağlayacaktır. Dolayısıyla sağlığınızı tehlike altına atmış olacaksınız. Şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durun. Sağlık için spor yapmayı ve zaman bulamıyorsanız mutlaka yürümeyi ihmal etmeyin. En kolay yapılan spor şüphesiz yürümektir. Hareketli bir yaşamda kilo tutmak ve sağlıksız olmak imkansızdır. Sağlığın başı spor, doğru zayıflamanın yolu da bilinçli bir 

0 yorum:

Yorum Gönder