4 Temmuz 2014 Cuma

Kilo Vermede Günde 2 Litre Su Tüketin!



Kilo vermek zannettiğiniz kadar kolay bir durum olmadığı gibi aynı zamanda çeşitli yöntemler deneyerek kilo verimi sağlanmaktadır. Bu yöntemler sağlıksız olmakla birlikte bazen olumlu sonuçlar verebileceği gibi bazen de olumsuz sonuçlarla da karşılaşabiliriz. Günümüzde zayıflamaya yönelik birçok diyet programları bulunmaktadır. Fakat her biri pahalı olduğu için bu tür sağlıklı diyet programlarını uygulamamız güç olabiliyor.  Bu durumda en ucuz ve en kolay yolu kalori kısıtlaması ve egzersize ek olarak bol su tüketimi. Özellikle yemeklerden yarım saat önce içilen sular ve hatta su soğuk ise metabolizmamızı hızlandırarak kalori yakmamıza neden olmaktadır. 
Su içmek; dokulara yeterli ve gereken oksijeni taşıyarak yağ yakımını hızlandırıyor. Su tüketiminin olmaması ölüme kadar gidebilecek ciddi sorunlar ile karşılaşmamıza neden olabiliyor. Kadınların en az günde 10, erkeklerin ise yaklaşık olarak 14 bardak su tüketmeleri önerilmektedir. Ancak gereğinden bilinçsiz bir şekilde tüketilen su bir takım sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır.
Su, insan yaşamı için ihtiyaç duyduğumuz oksijenden sonra gelen en önemli öğelerden biridir. İnsanlar yemek yemeden haftalarca veya aylarca durabilir fakat su içmeden birgün dahi durabilmesi zor. İnsan vücudunun hemen hemen % 65 kadarını su kapsamaktadır. Kanda bulunan su miktarı ise % 92 civarında yer almaktadır. Kemik, beyin, kas, hücreler gibi vücudumuzun hemen her organına kadar ulaşabilen su, hayatımızın bu kadarını kapsamaktadır.


Herkesin su ihtiyacı farklıdır insan vücudunun su içeriği yaş ilerledikçe farklılık göstermektedir. Mesela yeni doğan bir bebeğin vücudunda ki su oranı  % 92 yetişkinlerde ise %70 civarında bulunmaktadır. Bu yüzden yaş ilerledikçe su tüketimini de daha fazla tüketmemiz gerek çünkü ilerleyen zamanlarda bu oran su olmaktan çıkarak yağ dokularına sahip olur. Su tüketimi de insan için bu kadar önemli unsurlardan biridir.

0 yorum:

Yorum Gönder