10 Temmuz 2014 Perşembe

Çikolata Diyeti ile Daha Az Kalori!



Günümüzün en çok sevilen ve tüketilen yiyeceklerinden biri olan çikolata büyüğü küçüğü yaşlısı dinlemeden hemen herkesin tüketebileceği yiyeceklerden biridir. Ancak çikolata tüketimi fazla kiloya neden olabileceği gibi uzmanlar tarafından pek de tercih edilmeyen besinlerden biridir. Bu yüzden de çikolata tüketimi aşırı kilo alımına yol açacağından son zamanlarda pek de tüketilmemeye başlandı. Ama bu günlerde düşünülenin tam tersi çikolata diyeti uygulanmaktadır. Evet, yanlış duymadınız çikolata diyeti ile zayıflamanız mümkün olabilir. Çikolata içerinde bol miktarda protein, yağ, şeker bulundurması bakımından oldukça zengin olmaktadır. Vücudumuzun günlük olarak ihtiyaç duyduğu bu unsurları karşılamamıza da yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kemik gelişimimizin de güçlenmesine yardımcı olan magnezyum, demir, fosfor gibi unsurlarda yer almaktadır. Uzmanlar tarafından da rahatlıkla uygulanabilen diyetler arasında yer almaktadır.

Çikolata diyeti ile birlikte yaklaşık 1200-1250 civarında kalori alarak 2 veya 3 haftada 3, 4 kilo verebilirsiniz. Aynı zamanda bu diyet 3 ila 4 hafta kadar bir sürede uygulanması gerekir. Bu diyetimiz potasyum, karbonhidrat ve potasyum içerdiği için böbrek yetmezliği ve diyabet hastalığı olanlar bu tür diyetleri uygulamamaları önerilir. Aksi halde bir takım sağlık sorunları çıkabileceği gibi ilerleyen zamanlarda ölümcül sonuçlar da doğurabilir.


Çikolata diyeti sadece çikolata yiyerek ve başka herhangi bir besin tüketimi yapılmadan uygulanan diyet programlarından biri değildir. Ki bu şekilde uygulanan diyet programları sağlıksız olabileceği gibi bir takım sağlık sorunları ile karşılaşmamıza neden olmaktadır. Doğru ve sağlıklı beslenme sağlayarak kilo verimi süreci içerisine girebilirsiniz. Olumlu sonuçları daha çabuk elde edebilmek için düzenli olarak spor ve egzersiz programınızı yapmanızda fayda var. Çikolata diyeti ile kilo verimi sağlamak mümkün, aynı zamanda çikolatadan yapılmış diğer yiyecekleri de tüketmemizde yardımcı olan bu diyet  son zamanların en popüler diyet programları arasında yer almaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder