2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kilo Verirken Yapılan Hatalara Düşmeyin!



Yaz aylarının gelmesi ile birlikte diyet yapanların sayısı da bir hayli artmış gibi görünüyor. Plajlar dolmaya başladı. Bikininizi giymeden önce bu fazlalıklarınızdan kurtulmak adına denemediğimiz yöntem kalmadı öyle değil mi?  Kilolardan kurtulup formda bir görünüme sahip olmak isteyenler için bir takım önerilerde bulunduk. Hareketsizlik, fazla kiloların en iyi dostu olarak görülür. Tüm gününüzü iş yerinizde masa başında oturarak geçirdiniz bir de eve gelip kumandayı elinize alarak zamanınızın bir bölümünü de televizyon izlemekle geçirmek vücudunuzda oluşabilecek kilolara davetiye çıkarmış olursunuz. Bu yüzden evde bol bol hareket etmenizde fayda var. Ne kadar hareket ederseniz kilo almanızda o kadar durmuş olur.

Porsiyonlarınızı küçültmeye bakın! Porsiyonlarınızın büyüklüğü veya küçüklüğü kilo durumunuzla paralellik göstermektedir. Tabağınız büyük fakat yemeği ayarlamak konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Çünkü göz kararında ayarlanan yemekler az yediğimizi düşünerek aslında çok yediğimizin de bir göstergesi olarak adlandırılır.  Bu yüzden işinizi şansa bırakmamak için küçük porsiyonlu tabak seçimlerinde bulunmanızda fayda var diyebilirim. Yemeklerinizin içine acı katın! Yapılan araştırmalara göre yemeklerde acı yendikten 3 ila 4 saat sonra metabolizmamızın 8 ya da 5 civarında artmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle yemeklerinizde mümkün olduğunca acıyı bol miktarda kullanmanızda yarar var.


Semtler arası otobüs yolculuklarında ayakta gidin. Birçok insan hareketsizlikten kaynaklanacak olursa üşengeçlikten otobüste kendimize ait bir koltuk ararız. Oysaki ayakta gitmemiz kilo verimimize destek sağlayacağında otobüslerde oturmamaya özen gösterebilirsiniz. Buzlu su için! Buzlu su içerek hasta olmanızı istemeyiz fakat mideniz buzlu suyu ısıtma ihtiyacı duyarak kalori yakmanıza neden olacaktır. En az 17.5 civarında kalori kaybı yaşarsınız bu rakamda hiç de küçümsenmeyecek düzeylerde bir orandır.

0 yorum:

Yorum Gönder