26 Haziran 2014 Perşembe

Yemek Yerken Porsiyonlarınızı Küçültün!


Toplum olarak yemek yemeyi seven bir yapımız olduğu için porsiyon porsiyon yemek tükettiğimiz doğrudur. Fakat bunun sonucu yemek yediğimiz kadar güzel bir duygu ile sonuçlanamayabilir. Fazla kilolarımızın oluşmasında ki en önemli sebepler arasında yer alan olduğundan çok yemek tüketimi sağlamamız vücudumuzun sadece ihtiyacı olan kadar miktarını alması ve geride kalanı ise vücudumuza yerleşerek kötü bir görünüme neden olmaktadır. Bu nedenle zayıflama süreci içerisine girdiğimiz zaman yemeklerde ki aşırı tüketim alışkanlığımızı bırakmamı gerekir. Her öğün tüketiminde tabağımıza daha az yemek koyarak porsiyonlarımızı zamanla küçültmemiz fayda var. Bunun yanı sıra günümüzde genellikle hazır besin tüketimi sağlanmaktadır. Örnek verebilecek olursak fast food tüketimi en üste düzeylerde tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır.  Yaşlısından gencine küçük çocukların dahi her türlü yaştan bireylerin tükettiği bu tür yiyecek sağlıksız olduğu gibi aynı zamanda fazla kilo alımı ve ilerleyen zamanlarda da obezliğe neden olmaktadır.

Bunun gibi sağlık sorunlarının oluşmaması için uzman diyetisyenlerin kendi vücut değerlerinizin ölçüldüğü bir diyet programı ile kilo verimi sürecine girebilirsiniz. Aynı zamanda vücudunuzu zorlamayacak egzersiz hareketleri ile düzenli olarak spor yapabilirsiniz. Spor yapmaya vakit ayıramıyorum gibi bahaneler ile ertelemeyin! Sadece yarım saat bile yürüyüş yapmanız kilo verme sürecinizi oldukça etkileyebileceği gibi sağlıklı bir yaşam sürdürmenize de olanak sağlamaktadır.


Sağlıklı ve kontrollü kilo verimi sağlamanızda yardımcı olabilecek bu etkenlerin yanı sıra destekleyici ürün seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.  Fakat uzman doktorunuza danışarak tüketebileceğiniz bu destek verici ürünleri onaylı bir şekilde kullanabilirsiniz. Sağlıklı yaşam ve  güzel bir görünüme sahip olabilmek için sıkı bir diyet listesi ve egzersiz programlarından vazgeçmeden sabırlı bir şekilde uygulamanız  sonucu doğru sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder