13 Eylül 2011 Salı

Zayıflatıcı Biber Etkisi ve faydaları

Biber hapı’ nın etkileri hissedilir bir duyum olsa da zamanla daha belirgin hale gelecektir. Göğsünüz inip kalkarken, karnınızın hacminin de çoğalıp azaldığını gözleyeceksiniz. Tabii ki bu hacim değişikliği göğüs seviyesinde daha az belirgin olmakla birlikte hareket gayet nettir ve alışkanlık kazandıkça hızlanacaktır. Bunu başarmanız size karın solunumu yaptığınızı kanıtlayacak en basit yoldur. Tüm hayatınız biber hapı ile değişecektir.
İki beyin arasındaki bağlantı, kafatasının altından başlayıp boyundan aşağı inen ve göğüs bölgesini geçerek karın boşluğuna dalan “vagus siniri” (pnömogastrik sinir de denir) sayesinde olmaktadır. Bu sinir vücuttaki üç sistemden de geçmektedir: kalpdamar sistemi, solunum sistemi, sindirim sitemi. Ayrıca salgı bezlerini ve iç organları da biber form hapı ile  uyarır.
Solunum sisteminde vagus siniri, solunum yolları boyunca (farinks, larinks, özofagus, trake, akciğerler ve bronşlar) uzanan mukozanın duyarlılığını sağlar ve solunumun ritmini, kuvvetini ve sıklığını iletir. Vagus siniri sayesinde, kuvveti ne olursa olsun her solunum hareketi anında her iki beyin tarafından da algılanır.
Karın solunumunu öğrenme aşamasında yatarak çalışmakta fayda vardır. Bu çalışma ile karın bölgesi yağları biber hapı’ nın da yardımıyla eritilir. Daha sonra, soluk almaverme manevrasını her pozisyonda (oturarak, yatarak, hareketsiz ya da hareket halindeyken) uygulayabilirsiniz. Bu egzersizleri kırmızı biber hapı ile uygulamanızda fayda vardır. Zamanla, karnınız özgürlüğünü kazandıktan ve ona yolladığınız havayı alıp vermeyi öğrendikten sonra bu solunum tarzı içgüdüselleşecek ve otomatikleşecektir. Derin nefes egzersizini saatte beş kez biber hapı ile yapmanız gerekmektedir.Benim yöntemimin temeli karın solunumudur ve bunu takiben önereceğim doğru beslenme, egzersiz, meditasyonla sakinliği yakalamak gibi tüm tavsiyeler, yani sonuçta iki beynin uyumlu çalışabilmesinin sağlanması, solunuma bağlanmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder